Wiepvisser

Auto overschrijven

Het overschwiepvisserrijven (ook wel vrijwaring genoemd) van een auto is het belangrijkste onderdeel bij de aankoop er van. Het houdt in dat u het voertuig dan ook daadwerkelijk op naam krijgt. rdw_tenaamstellingHet overschrijven kan op verschillende manieren: via een post- of RDW-kantoor (indien auto gekocht via een particulier of een rechtspersoon) of een door de RDW erkend bedrijf.

Wij hebben naast de normale RDW erkenning, ook de bevoegdheid Tenaamstelling Voertuigbedrijven. Hierdoor kunnen wij zelf de tenaamstelling geven. Als alles in orde is, geeft u een tenaamstellingsverslag; een schriftelijk bewijs van de transactie. Deze bevat onder andere de eerste 4 cijfers van de tenaamstellingscode (bestaat totaal uit 9 cijfers)

Tevens vragen wij u om een wilsverklaring te tekenen: u geeft ons toestemming om het voertuig op uw te zetten.

Uiteraard mag u zelf ook naar een kentekenloket gaan. In dat geval krijgt u van ons een tijdelijk documentnummer en een tenaamstellingscode mee. Bij zo’n loket krijgt u dan een tenaamstellingsverslag met de eerste 4 cijfers van de nieuwe tenaamstellingscode mee. De volgende werkdag krijgt u een kentekencard en het resterende deel van de tenaamstellingscode (5 cijfers).